Meld vannskade

Har du fått vann-, rørbrudd eller frostskader i hus, hytte eller leilighet? Meld skaden enkelt på nett, så hjelper vi deg.  

  • Meld døgnet rundt
  • Rask vurdering av skaden ofte mulig via video
  • Vår skademelding på nett får høy karakter
Jeg vil starte å melde skade

Hvor har skaden skjedd?

Hus eller hytte

Vannskade på bygning og/eller innbo i hus eller hytte

  • Ved rørbrudd er det nødvendig å få tak i en rørlegger kjapt for å få stoppet vannet hvis det ikke holder å stenge stoppekranen.
  • Sett selv i gang tiltak for å begrense skadeomfanget, alt fra å flytte unna det som ikke er skadet, sette ut bøtter, tørke opp vann og så videre.
  • Vi har mange samarbeidspartnere vi kan sende ut på kort varsel for å hjelpe. De vil vurdere skaden og finne ut hva som må gjøres videre. I mange tilfeller kan vi også bruke videosamtale for en effektiv og rask vurdering av skaden.
  • Lurer du på om skaden din dekkes, kan vi best svare på det etter at du har meldt skaden til oss. 

Ved frost

  • Bygningsforsikringen dekker utgifter du får til å tine rørene inne. Kontakt rørlegger for å få råd og hjelp. Send inn skademelding dersom du får utgifter som overstiger din avtalte egenandel. Din avtalte egenandel finner du på Mine sider.
  • Hvis det ikke går å tine, eller hvis rørene får frostbrudd, meld inn skaden til oss så raskt som mulig. Kontakt uansett rørlegger og steng vannet for å skadeforebygge. Hvis rørene får brudd på grunn av frost, øker egenandelen din med 8000 kroner. 

Leilighet i borettslag eller sameie

Vannskade på bygning

Hvis du har fått skade i leiligheten din, må du kontakte borettslaget eller sameiet ditt. De har en felles forsikring for hele bygget. Denne forsikringen gjelder skader på hele bygningen, både innvendig og utvendig. Alt som sitter fast i leiligheten, som for eksempel gulv, kjøkken- og garderobeskap, regnes som en del av bygningen.  

Meld vannskade på bygning (meldes av borettslag/sameie)

Vannskade på innbo i leilighet 

Hvis du har fått vannskade på innboet i leiligheten din, som for eksempel tepper, stoler, bord og andre løse gjenstander, melder du skaden til oss. Du må ha innboforsikring hos oss for at slike skader skal være omfattet av forsikringen. Hvilke forsikringer du har, finner du på Mine sider.  

Meld vannskade på innbo i leilighet (meldes av den som eier innboet)

Vannskade på både bygning og innbo i leilighet

Hvis både bygning og innbo er skadet, må det sendes inn to skademeldinger - en skademelding for bygningen som meldes av borettslaget/sameiet og en skademelding for innboet som meldes av den som eier innboet.

  1. Du hører fra oss Vi tar kontakt med deg når vi har mottatt skademeldingen din. Hvis det er nødvendig, sender vi en av våre samarbeidspartnere hjem til deg for å vurdere skaden.
  2. Rapport fra befaring Hvis du får besøk av en av våre samarbeidspartnere, sender de en rapport fra befaringen til oss. Når vi har fått rapporten, tar vi kontakt med deg for å avtale veien videre.
  3. Din egenandel Når skaden er utbedret, får du en faktura på egenandelen din. Resten av regningen sender håndverkerne til oss.

Spørsmål vi ofte får ved vannskader

Råd ved frostskade i boligen

Hva kan du gjøre ved frost i utvendige vann-/avløpsledninger?

Før du melder skade til oss, sjekk om det er hensiktsmessig å forsøke tining av ledningen din. Kontakt rørlegger, og be om en vurdering

I en del tilfeller må det velges alternative løsninger til tining dersom telen er for dyp eller kostnadene til tining blir for store. Før tining iverksettes vil det derfor ofte være lurt å få avklart: 

  • hvor dypt telen går i forhold til rørenes dybde
  • hvor langt rørstrekket som skal tines er
  • hvilke kostnader som kan forventes

Mulige alternative løsninger kan være å få tilkjørt vann til eiendommen, koble på midlertidig vannledning til naboeiendommer som har vann, Ta derfor kontakt med kommunen eller lokale rørleggere. Disse har ofte kunnskap om hva som kan være mulige løsninger der du bor. Rørlegger kan ofte gi deg gode råd til hvordan du selv kan holde rørene åpen.

Dersom det ikke er mulig å skaffe vann, kan det bli nødvendig å finne annen midlertidig bolig. Vi ber i så tilfelle om at du tar kontakt med oss for å avklare hva forsikringen kan dekke av slike utgifter. 

Hva kan du gjøre ved frost inne i huset?

Hvis du allerede har avdekket frost på rør inne i boligen, tyder det på at det har vært for lite varme på. Heldigvis er det noen tilfeller hvor du kan løse problemet selv, før du eventuelt kontakter rørlegger:

  • Skru opp tilstrekkelig varme i området som er frosset.
  • Det er viktig å varme opp forsiktig, for å unngå unødvendig stress på ledningen.
  • Hvis frosten har gjort skader på ledningen, er det fint å være tilstede under selve tiningen.
  • Vær ekstra oppmerksom på frosne blandebatteri og andre vanntilkoblede maskiner. Disse tåler sjelden at det blir frost, og kan enkelt få skader.
  • Hvis problemet ikke løser seg, ta kontakt med rørlegger.

Hva dekker forsikringen ved vannskader?

Fant du det du lette etter?

Vi kan ikke svare på tilbakemeldinger her. Har du spørsmål du ønsker svar på, kontakt gjerne kundeservice

* Obligatorisk felt
Skjemaet blir sendt...