Banekjøring og førerutviklingskurs for MC

Med vår kaskoforsikring for MC kan du ta disse kursene i trygg visshet om at du er dekket av forsikringen.

Kjøp MC-forsikring

Førerutviklingskurs på bane for MC

Det finnes mange førerutviklingskurs for MC med banekjøring, noen også kjent som "rustløserkurs", både for erfarne og yngre førere. Disse anbefales både for å gjøre seg klar til sesongen og også videreutvikling av teknikk og ferdigheter for trygg MC-kjøring. Men ikke alle MC-forsikringer dekker kjøring på bane utover det som er obligatorisk når du tar lappen.

Vi synes det er viktig at kundene våre får mulighet til å perfeksjonere kjøreferdighetene sine på kurs som er relevante i forhold til kjøring på offentlig vei. Vi ønsker derfor at våre kunder skal kunne gjennomføre slike kurs i trygg visshet om at kaskoforsikringen dekker eventuelle skader som måtte skje under kurset.

Vi har laget noen krav til kurs og arrangør. Når disse kravene er innfridd i sin helhet, godkjenner vi kurset. Da kan både du og kursarrangøren være trygge på at kaskoforsikringen din gjelder under arrangementet.

Godkjente kurs i 2025

For påmelding, ta kontakt med arrangøren.


Se kurs for banekjøring med bil

Hvordan få kurset godkjent av oss?

Førerutviklingskurs tilbys av mange organisasjoner og flere av disse har et innhold som er helt i tråd med vårt syn på akseptabel risiko.

Krav til arrangør og kurs

  1. I innbydelsen til kurset må det fremgå at det holdes i henhold til nedenstående regler (samsvarserklæring).
  2. Arrangøren av førerutviklingskurset må kunne framlegge skriftlig kursplan som skal være forhåndsgodkjent av If.
  3. All kjøring skal være del av et førerutviklingskurs med formål å bedre sikkerheten under kjøring på offentlig vei.
  4. Det skal være instruksjon under hele kurset.
  5. Kurset skal holdes etter bestemmelser tilsvarende Vegtrafikkloven med tilhørende forskrifter.
  6. All kjøring i forbindelse med kurset skal foregå i sin helhet innenfor Norge/Sverige.
  7. Hvis hastigheten under kurset kan overstige gjeldende fartsgrense på stedet, må godkjent søknad til Statens Vegvesen vedlegges søknaden. 
  8. Arrangøren må kunne fremlegge deltakerliste og bekrefte den enkeltes deltakelse.
  9. Kjøretøy registrert på privatperson skal bare kjøres av eier, fast medlem av eiers husstand, eller kursets instruktør.
  10. Samtlige kjøretøy som benyttes i førerutviklingskurset skal være registrert og ha gjeldende ansvarsforsikring og kjøres med skilt.
  11. Oppstår det skade som berører en kunde i If, skal arrangøren på forespørsel gi en beskrivelse av hendelsen. Skriftlig samtykke til dette skal innhentes fra deltakeren av arrangøren før kursets start.

Rettledning til arrangør

Arrangør som vil ha sitt kurs godkjent, må innen 2 måneder før arrangementet skal gjennomføres sende skriftlig kursplan til:

If Skadeforsikring
Produkt Privat – Motor
Postboks 240
1326 Lysaker

E-post: banekjoring@if.no

  1. Kurset må ha sitt eget navn for å unngå sammenblanding hvis arrangøren avholder kurs med ulikt innhold.
  2. Kursplanen skal være signert av ansvarlig leder som derved påtar seg rettslig ansvar for at kurs gjennomføres i henhold til den.
  3. Hvis det er sannsynlig at deltakere kan overskride gjeldende fartsgrense på tilgrensende offentlig vei (50/80 km/t) må arrangøren søke Statens Vegvesen om tillatelse.
  4. Oppstår det skade på kjøretøy forsikret i If under kjøring tilknyttet kurset, skal arrangøren gi kursdeltakeren en skriftlig bevitnelse på hvordan skaden oppstod, og om den oppstod under eller i direkte forbindelse med øvelse innenfor rammen av det godkjente kursopplegget (Ref. pkt. 11 over).