- Nå kommer ketchup-effekten!
Du vet følelsen når man prøver å klemme ut ketchup av flasken, og plutselig kommer alt på èn gang? spør Ifs s Head of Sustainability, Philip Thörn.
Du vet følelsen når man prøver å klemme ut ketchup av flasken, og plutselig kommer alt på èn gang? spør Ifs s Head of Sustainability, Philip Thörn.
Ifs egen leder for bærekraftsarbeidet vårt ser endelig resultatene av alt som har blitt gjort de siste årene. I denne spalten skal vi se nærmere på hva som skjedde i 2022!
– Jeg er overveldet over kompetansen og entusiasmen vi har i If. Stadig flere ansatte får «bærekraft» i stillingsbeskrivelsen, og jeg mener det er den beste måten å virkelig integrere bærekraft på.
– Jeg har virkelig følt på ketchupeffekten i det siste. Vi har alle opplevd å klemme på en ketchupflaske uten at det kommer ut noe. Men plutselig spruter det ut mer ketchup enn vi forventet, og den havner overalt. Det er den følelsen jeg får av Ifs bærekraftsarbeid for øyeblikket. For et par år siden la vi mye arbeid i å prøve å starte opp flere ting, og nå har vi gått over i en fase der mange av tiltakene ruller og går. Vi prøver å holde oversikt over alle fremskrittene som gjøres i If. Når det er sagt – vi hviler ikke på laurbærene. Vi har fortsatt mye arbeid foran oss.
– I år har vi fokusert på å integrere bærekraft i organisasjonen og det til en del av den daglige virksomheten. Alle forretningsområder ser på hvordan de kan bidra. Hvis jeg skal fremheve noen av tiltakene, kan jeg nevne noen av favorittene mine fra i år:
– Vi ser nærmere på noen veldig interessante nye tjenester og produktfunksjoner som jeg tror kan hjelpe kundene våre på bærekraftsreisene deres. Vi planlegger flere bærekraftsarrangementer for ansatte i alle land, og jeg håper det blir både engasjerende og inspirerende. Vi starter også viktige tiltak for klimatilpasning - det er et område der vi kan bidra med ekspertisen vår for å bygge et tryggere og mer robust samfunn.
– På fritiden fortsetter jeg å fokusere på små, viktige endringer vi kan gjøre i hverdagen, som å minimere mengden matavfall, prøve nye vegetariske oppskrifter, pendle med tog og fortsette å ta «123-dusjer». Dèt er noe alle bør prøve! Les mer om vår klimautfordring her